Liigu sisu juurde

Londoni tipprestoranid nõuavad külastajatelt deposiite ja kehtestavad miinimumarveid

Arhitekt Renzo Piano projekteeritud Shardi pilvelõhkuja 33. korrusel tegutsev restoran Hutong kehtestas reedeks ja laupäevaks broneeritud õhtusöökidele miinimumarve 80 naela täiskasvanu.Foto: Istockphoto

Financial Times kirjutas, et Londoni tipprestoranid kehtestavad deposiite ja miinimumarveid, et võidelda broneerimisrobotitega ja saada hakkama kasvavate kuludega.

Ajaleht tõi välja kolm näidet broneerimistasudest:

  • Kahe Michelini tärniga Mayfairi India restoran Gymkhana on kehtestanud õhtusöögile 100 naela (ligikaudu 120 euro) suuruse miinimumarve, mis tuleb tasuda broneerimisel.
  • Shardi pilvelõhkujas asuv restoran Hutong kehtestas reedeks ja laupäevaks broneeritud õhtusöökidele miinimumarve 80 naela täiskasvanu kohta.
  • Chutney Mary St James’is on hiljuti kehtestanud miinimumkulutuse 60 naela inimese kohta.

Gymkhana teatas, et võttis poliitika kasutusele novembris osaliselt tühistamiste ja ilmumata jätmiste suure arvu tõttu, aga ka broneeringute edasimüügi veebilehtede poolt kasutatavate robotite tõttu, mille tegevus intensiivistus pärast seda, kui restoran võitis teise Michelini tähe.

Toimetaja valik

Avaleht Kõik lood