Peakokad pakuvad kevadpühal väiketootjate toorainest süüa

1. mail paneb Eesti Peakokkade Ühendus koos väiketootjatega püsti Vabaõhumuuseumi Kiigeplatsil hüpikrestorani, kus pakutakse kolmekäigulist menüüd.
Peakokad komponeerivad menüü ainult väiketootjate toodetest ja kasvatatust, inspireerudes sellest ja varakevadisest loodusest.
Kõrvale on joogiks nii kasemahla, kombuchat ja põnevate siirupitega valmistatud maitsevett.
Neli korda kaetakse valge linaga laud Kiigeplatsi varjualuses ning platsil on võimalik soetada väiketalunike käest otse kõike head ja paremat.
Peakokad said inspiratsiooni sellest, et meil on nii palju väiketootjaid, aga me ikka liiga vähe väärtustame ja väärindame nende toorainet. “Lisaks soovisime anda platvormi laada näol, et oleks koht otsekontaktiks ning võimaluseks suhelda ja maitsta. Seda nii kokkadel, kui laada külalistel. Pakkuda inspiratsiooni ning ka elamust,” selgitas ühenduse juhatuse liige Maru Metspalu.