Liigu sisu juurde

Peipsiäärsed keldrid ja sahvrid näitavad sisu

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös Peipsi Toit võrgustikuga; turundustegevuste toetus Peipsiveere programm.Foto: Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ

26. aprillil toimub esimene Avatud Sahvrite Päev Peipsi Toidu Tänaval, mille raames avavad uksed 31 omanäolist Sahvrit Pagarilt Saaboldani, pakkudes soolaseid ja magusaid hoidiseid aiast ning metsast ning hapendatud, marineeritud ja kuivatatud saadusi. Samuti erinevaid mahlasid, siirupeid ja käsitööveine, kalatooteid, köögiviljataimi ja ka istikuid. 

Avatud Sahvrite Päev on kohaliku toidu festival

Avatud Sahvrite Päev on kohaliku toidu festival, mis annab erinevatele Peipsiäärsetele kogukondadele võimaluse pakkuda kõike seda, mis sahvrites veel olemas on ning mis iseloomustab nende perekonda, paikkonda. Lauale jõuavad nii traditsioonilised retseptid kui ka uued katsetused. Peipsimaale omaselt on toidud valmistatud südamega ja tehtud oma perele. 

Kindlasti saab pererahva käest toredaid nippe ja ideid uueks hoidistamise hooajaks ning maitseelamusi Peipsi äärest enne suure suve tulekut. Avinurmes toimub kõrvitsa marineerimise töötuba ja lisaks saab soetada traditsioonilist puidukäsitööd koriluseks ning hoidistamiseks. Nii mitmeski kohas on võimalik osta köögiviljataimi, seemnekartulit, erinevaid marjaistikuid ja saada nõuandeid nendega toimetamiseks.

Toimetaja valik

Avaleht Kõik lood