Liigu sisu juurde

2025. aasta Eesti parim toiduaine on maitseküllane mereannitoode

Eesti Parim Toiduaine 2025 – Marwi Vannamei krevetid paprika ja küüslauguga, tootja: JP Foods AS. Foto: Toiduliit

Toiduliidu aastakonverentsil auhinnati konkursi “Eesti parim toiduaine 2025” tiitlivõitjaid. Aasta parimaks toiduaineks kuulutati Marwi vannamei krevetid paprika ja küüslauguga.

Konkursi neljale kuldmärgile, mille hulgas jagati ka üldvõitja ehk parima toiduaine tiitel, kandideeris sada kodumaist toidutoodet. 2025. aasta parimaks lisandväärtusega toiduaineks valiti Chef Lundén mozzarellakauss, parimaks mittealkohoolseks joogiks karboniseeritud magneesiumivesi Värska Magneesium ja parimaks alkohoolseks joogiks Rock Hopper.

Tänavusel konkursil osales 65 Eesti toidutootjat kokku 155 tootega. Lisaks nelja kuldmärgi jagamisele tunnustati aastakonverentsil hõbemärkide saajaid ja parimaid väiketootjate tooteid, mis selgitati välja piirkondade lõikes.

Eesti toidutootjaid auhindasid Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis, regionaal- ja põllumajandusminister Hendrik Johannes Terras ning Toiduliidu juht Sirje Potisepp.

Toimetaja valik

Avaleht Kõik lood