Liigu sisu juurde

Kolm Sõsarat Lüllemäelt: kuidas on võimalik Lõuna-Eesti äärealal 200 elanikuga külas pidada Michelini tärniga restorani?

Triin Rätsep ja Kerti Vissel restoranist Kolm Sõsarat.Foto: Aivar Kullamaa

Restoran Kolm Sõsarat on ennast kinnitanud Eesti restoranimaastikul kindlalt kaardile ja restoranigiid Michelin on kahel aastal järjest neile andnud rohelise tärni. Toiduäri uuris, kuidas on võimalik pidada edukalt tipptasemel restorani 200 elanikuga külas, kuhu jõudmiseks tuleb pealinnast ette võtta ligi kolmetunnine autosõit.

Kolme õe toidule pühendumine on saanud alguse juba lapsepõlves toidu kasvatamisest. Ühiste kokkamistega tehti esimesed katsetused ligi paarkümmend aastat tagasi, aastal 2019. võttis see kõik ühes pisikeses kollases majas restorani vormi. Midagi lihtsat ega loogilist pole sel teekonnal olnud, kui siis vaid teadmine, et just selles maanurgas midagi südamelähedast teha soovitakse. Kui sõsarad Triin, Kerti ja Kadri restoraniga pihta hakkasid, ei olnud nad sugugi veendunud, et kestlikkust mõtteviisist ning kohalikust toidust saab maailma gastronoomias nii tõsine trend.  

Paywall

Selle loo lugemiseks pead olema Toiduäri tellija

Hind kehtib esimesel kolmel kuul, misjärel jätkub tellimus automaatselt hinnaga 11.99 kuus. Tellimuse saad alati katkestada. Kõik tellimisvõimalused leiad siit lehelt.

Oled juba tellija? Logi sisse.

Toimetaja valik

Avaleht Kõik lood

Suured lood

Kõik suured lood